Változáskezelő

BE Product imageAE Product image

A Változáskezelő nagy mértékben megkönnyíti a rendszergazdák életét, mivel CSV-riportfájlok vagy AIDA64-riportokat tartalmazó SQL adatbázis segítségével nyomon követhetővé teszi a számítógépes hálózatban bekövetkező változásokat. Néhány kattintással könnyen és gyorsan összehasonlító elemzést végezhetünk. Ha például valamelyik gépben memóriaeltérés van, gyanítható, hogy lopás történt.


A Változáskezelőben két vagy több riport alapján tekinthetjük meg a változásokat, melyeket hétféle szempont szerint rendezhetünk: Számítógép, Felhasználó, Dátum, Dátum / idő, Esemény, Komponens, Teljes lista. Az Indítás gombra kattintva betölthetjük a már beállított adatbázisunkban található riportokat.

A Beállítások menüben az Általános fülön megadhatjuk, hogy az adatbázisunkból vagy a CSV-riportfájlokat tartalmazó mappából olvassa be a riportokat. A leltár készítése során azért ajánlott CSV-formátumú riportfájlokat készíteni, mert csak a CSV-formátumú riportokat tudjuk később esetleg adatbázisba importálni. Ugyanakkor arra is van lehetőség, hogy a Riportkonvertáló modul segítségével XML-formátumú riportunkat CSV-fájllá alakítsuk.


A Szűrés fülön állíthatjuk be, miként legyenek dátum szerint szűrve a Változáskezelőben megjelenített riportok. Kilistázhatunk minden eseményt vagy csak az utóbbi néhány nap eseményeit, de egy adott időintervallumra is szűrhetünk. Ez megkönnyíti a keresést a változások között, így szűrhetünk csak heti eseményekre is, mert nem feltétlenül akarunk minden elkészült riport között változást keresni.


A Komponensek fül alatt lehet megadni, hogy mely komponensek szerepeljenek a Változáskezelő listájában – ezzel tovább szűrhetjük a riportjainkat. Lehetséges, hogy a riportunk több információt tartalmaz, mint amire szükségünk van, ekkor jön jó a Komponensek szűrése. Ha például csak hardveres összehasonlítást akarunk elvégezni, akkor csak annyi a dolgunk, hogy a HW-komponenseket jelöljük ki.


A Kivételek fül alatt lehetőség van arra, hogy számítógépeket vagy felhasználókat mellőzzünk a listázásból, így ezek nem fognak megjelenni a Változáskezelőben. Ha például nem akarjuk az összes számítógép változásait ellenőrizni, akkor ezeket a kihagyott számítógépek listájához adhatjuk, és ugyanígy felhasználókat is kihagyhatunk a Változáskezelőből. A már meglévő kivételeket bármikor módosíthatjuk, illetve törölhetjük.


Az éppen megnyitott fülön látható változásokról gyors riportokat készíthetünk TXT-, HTML-, MHTML-, XML- vagy CSV-fájlba.