Távoli szolgáltatások

BE Product image
E menüpontban a távoli szolgáltatásokhoz használt TCP/IP portokat adhatjuk meg. A távoli funkciókhoz használt portokat a tűzfalon konfigurálni kell, lehetőleg úgy, hogy ezeken a kommunikáció csak a belső hálózaton belül legyen engedélyezett. A távoli rendszerinformáció esetében 2345, a távoli megfigyelés esetében 2346, a távoli riportkészítés esetében 2347, míg a távvezérlés esetében 2348 az alapértelmezett port. Ha valamely más alkalmazás már használja a megadott portokat, választhatunk másikat, ezzel megkönnyítve a tűzfal konfigurálását.

Különböző jelszavakat is be tudunk állítani a csatlakozási módokhoz, így csak az a személy tud csatlakozni a távoli számítógéphez, aki ismeri a jelszót.
A távoli számítógépről képernyőképeket is készíthetünk, ezek paramétereit (képernyőkép a teljes képernyőről vagy csak az aktív ablakról, illetve a kép tömörítésének minősége) itt tudjuk beállítani.

Távvezérlés

A sebesség javítása érdekében kikapcsolhatóak a felhasználói felületi hatások és a Windows asztalának háttérképe; megváltoztatható a képernyőfelbontás és a színmélység, továbbá letiltható a távoli bevitel. E menüpontban az információs buborék fölött tartva az egérmutatót egy rövid tájékoztatást kapunk az adott sorhoz tartozó beállításról.

Biztonsági beállítások

A szoftver lehetőség ad arra, hogy számítógépnév, felhasználónév vagy IP-cím alapján meghatározzuk, mely számítógépek vagy felhasználók tudnak távoli kapcsolatot kezdeményezni.