Monitordiagnosztika

XE Product imageBE Product imageEE Product image

Az AIDA64 Monitordiagnosztika segítségével az LCD és CRT-monitorok megjelenítését és teljesítményét tesztelhetjük. Ez a modul 45-féle képernyőképpel teszteli a monitorunkat, így megmutatja, ha az nem működik megfelelően.
A modul négy fő csoportra van osztva:
  • Kalibrációs teszt
  • Rácsvonalas teszt
  • Színteszt
  • Olvashatósági teszt
Az egérmutatónkat bármelyik tesztopció fölött tartva tippeket kapunk, hogy az milyen célra a legalkalmasabb, valamint a monitor ikonra kattintva megnyithatjuk az adott tesztképernyőt. Így az esetleges hibákat közvetlenül kezelhetjük, és nem kell minden tesztlépésre időt pazarolnunk.

Automatikus és manuális módon is elindítható a tesztelési folyamat. Automatikus üzemmódban a kiválasztott opciók fognak végrehajtódni, míg manuális indításnál válthatunk a tesztképernyőképek közt, és tippeket is kapunk, hogy mikor mit lehet a legjobban beállítani, megfigyelni. Az LCD monitorok számára előre beállított tesztopciók is tartalmaz a modul.

Engedélyezhetjük, hogy elmentse az általunk kiválasztott tesztopciókat, így a következő teszt alkalmával ezzel már nem kell foglalkoznunk.
Megadható, hogy automatikust üzemmódban hány másodpercenként váltson a képek közt, illetve a Multi-display módot is beállíthatjuk. Több monitorral rendelkező gépek esetén külön-külön vagy együtt is tesztelhetőek a számítógéphez csatlakoztatott monitorok.