Asztali minialkalmazások

XE Product imageBE Product imageEE Product image
Itt engedélyezhetjük az érzékelőadatok megjelenítését asztali minialkalmazásban (Sidebar Gadget). Az asztali minialkalmazásokat a Windows Vista, a Windows Server 2008 és a Windows 7 operációs rendszerek gyárilag támogatják. Windows XP-n a „Vista 5744 Sidebar for XP”, míg Windows 8-on a „8GadgetPack - Gadgets for Windows 8” csomag telepítése szükséges a minialkalmazások használatához.
Ha engedélyezzük a „HKLM használata a Regisztrációs adatbázisban” opciót, akkor az AIDA64 a regisztrációs adatbázisban a HKEY_LOCAL_MACHINE útvonalon tárolja a mért hőmérséklet- és feszültségértékeket, illetve ventilátor-fordulatszámokat, egyébként a HKEY_CURRENT_USER útvonalat használja.
A minialkalmazás megjelenését magában a minialkalmazásban, a csavarkulcs ikonra kattintva elérhető beállításokban szabhatjuk testre. Itt beállítható a megjelenő szöveg pozíciója, igazítása, továbbá megadható, hogy a hosszú sorok több sorba tördelve jelenjenek-e meg a minialkalmazásban – ha ez az opció ki van kapcsolva, a hosszú sorok vége nem lesz látható. Ugyanitt kikapcsolható az „AIDA64 Business” fejléc, valamint elrejthetők az érzékelőértékek előtt megjelenő címkék.
A minialkalmazás színeit is módosíthatjuk előre beállított sémák szerint, vagy egyedileg megadva a minialkalmazás hátterét, fejlécének színét, láblécének színét és szegélyét.

Minialkalmazás-elemek

Itt választhatjuk ki, hogy milyen elemek és azok milyen sorrendben jelenjenek meg az asztali minialkalmazásban. Bármely elemre duplán kattintva vagy az elem kiválasztása után a Beállítás gombra kattintva az adott elem megjelenését szabhatjuk testre. A beállításokban átírható az elem címkéje (illetve visszaállítható az alapértelmezett szöveg), kiválasztható a szöveg betűtípusa, betűmérete és betűstílusa, valamint színe.