Tartalomszűrés

BE Product imageAE Product image
Az AIDA64 a Windows eseménynaplóját és a böngészési előzményeket is figyelemmel kíséri. A beállításokat a tartalomszűrés fülön lehet konfigurálni, ahol az eseménynapló, az IE-sütik és böngészési előzmények szűrését állíthatjuk be. Ez igen hasznos lehet, hiszen többnyire csak az esetleges hibákról és figyelmeztetésekről szeretnénk információt kapni, és nem szeretnénk az egész, e szempontból rengeteg felesleges információt is tartalmazó eseménynaplót elolvasni.
Beállíthatjuk, hogy a szoftver az összes eseményt vagy csak az elmúlt néhány nap eseményeit listázza ki (ezt az értéket napi rendszerességű riportkészítés esetén érdemes 1-re állítani), továbbá megadhatjuk, hogy milyen típusú eseményeket listázzon ki. Ha szeretnénk többoldalnyi, adott esetben haszontalan információtól megszabadulni, akkor vegyük ki a pipát az „Információs” és „Figyelmeztető” események mellől!

Az Internet Explorer sütik és böngészési előzmények szűrése pont alatt ugyancsak be lehet állítani, hogy mely előzményekről és hány napra visszamenőleg szeretnénk információkat kapni. Kérhetjük a „file://” és „http://” bejegyzések megjelenítését is.