Leltárkezelő

BE Product imageAE Product image

A Leltárkezelő képes a CSV-riportfájlokról vagy az SQL adatbázisban található riportokról teljes leltárt, illetve leltárstatisztikát készíteni.

Különböző előre definiált szűrők segítségével is áttekinthetjük számítógépeink hardver- és szoftverösszetevőit és ezekről a nézetekről riportot is készíthetünk:

Lista 1 (HW-komponensek)

A hálózatba kötött számítógépek hardverösszetevőit tudjuk itt kategóriák szerint csoportosítva áttekinteni.

Lista 2 (SW-komponensek)

A hálózatba kötött számítógépekre telepített szoftvereket tudjuk itt kategóriák szerint csoportosítva áttekinteni.

Lista 3 (DMI-komponensek)

A hálózatba kötött számítógépek DMI-információit tudjuk itt kategóriák szerint csoportosítva áttekinteni.

Lista 4 (számítógép)

Itt számítógépenként tudjuk áttekinteni mind a hardver-, mind a szoftverösszetevőket.

Statisztika 1 (keskeny)

Egy, a gépparkról gyűjtött adatokat összesítő táblázatot kapunk, mely az egyes komponensek előfordulási arányait mutatja meg a hálózatban. Itt látható, hogy mennyire egységes vagy heterogén a vállalati hálózatra kapcsolódó PC-k hardver- és szoftverkörnyezete. Az itt megjelenő csoportok nevére kattintva „Statisztikadiagram” készíthető, illetve a csoport törölhető, valamit a megjelenő elemek összevonhatóak.

Statisztika 2 (széles)

Egy, a gépparkról gyűjtött adatokat összesítő és a számítógépek neveit is tartalmazó táblázatot kapunk, mely az egyes komponensek előfordulási arányait mutatja a hálózatban. Itt látható, hogy mennyire egységes vagy heterogén a vállalati hálózatra kapcsolódó PC-k hardver- és szoftverkörnyezete. Az itt megjelenő csoportok nevére kattintva „Statisztikadiagram” készíthető, valamit a megjelenő elemek összevonhatóak.

A fentieken felül a számítógépeinkről készült riportokat külön is áttekinthetjük.


A Leltárkezelő beállításaiban az Általános fülön megadható, hogy a riportfájljaink neve helyett a riportban található gépnév jelenjen meg. Megadható, hogy a Leltárkezelő töltse be automatikusan a riportokat a beállított adatbázisból vagy egy mappából, amelyben a CSV-fájlok találhatóak, továbbá elrejthetjük a rácsvonalakat a Leltárkezelő ablakában.


A Szűrés fül alatt a PCI- és az USB-eszközök listáját, valamint a Telepített programok listáját szűrhetjük kulcsszavak megadásával – ezeket az adatokat listákban és statisztikákban találhatjuk meg.


A Komponensek fül alatt a leltárlistában és a statisztikában található komponensek közül szűrhetjük ki azokat, amelyeket meg szeretnénk jeleníteni. Azok az összetevők, melyek mellől eltávolítjuk a pipát, nem fognak megjelenni a listában.


Az Összegzés fül lapján a számítógépekhez tartozó riportok megjelenítésének listáját tudjuk szűrni. Azok, melyek mellől eltávolítjuk a pipát, nem fognak megjelenni a listában.


Ha a Komponensek fülön módosítást végzünk, akkor az állapotsoron egy figyelmeztetést kapunk, miszerint „Az oldal frissítésre szorul! Nyomja meg a »Frissítés« gombot!”. Ez esetben kattintsunk az eszköztáron található Frissítés gombra!