MS Access

BE Product imageAE Product image
A MS Access csak tesztelési célra ajánlott, mivel egy időben csak egy számítógép képes teljesen hozzáférni ugyanahhoz az Access fájlhoz. Nem szükséges, hogy a számítógépekre telepítve legyen a MS Access program.

MS Access 97 (MS.Jet.OLEDB.4.0)

A MS Access 97 esetében csak az adatbázis elérési útját kell megadni, amit az „SQL_Schema” elnevezésű mappában találhatunk. Ezt a fájlt másoljuk ki egy olyan megosztásba, amelyet a kliensek majd módosítani tudnak, és ezt állítsuk be használatra! Figyeljünk arra, hogy központi adatbázis használatakor távoli elérési útvonalat adjunk meg! Itt megadhatjuk még a csatlakozáshoz szükséges felhasználónevünket, jelszavunkat is.

MS Access 2000 / XP / 2003 (MS.Jet.OLEDB.4.0)

A MS Access 2000 / XP / 2003 esetében csak az adatbázis elérési útját kell megadni, amit az „SQL_Schema” elnevezésű mappában találhatunk. Ezt a fájlt másoljuk ki egy olyan megosztásba, amelyet a kliensek majd módosítani tudnak, és ezt állítsuk be használatra! Figyeljünk arra, hogy központi adatbázis használatakor távoli elérési útvonalat adjunk meg! Itt megadhatjuk még a csatlakozáshoz szükséges felhasználónevünket, jelszavunkat is.