Általános

XE Product imageBE Product imageAE Product imageEE Product image

Az Általános kategóriában az AIDA64 indulásával, vezérlésével és frissítésével kapcsolatos opciókat állíthatjuk be.


Az AIDA64 megjelenítése a Vezérlőpultban

Ezzel az opcióval a Windows Vezérlőpultjában is elhelyezhetjük az AIDA64 ikonját, így a szoftver a Vezérlőpultból közvetlenül is elindítható.

Az AIDA64 indítása a Windows betöltődésekor

Az opció az AIDA64 automatikus indítását teszi lehetővé a Windows indulásával egy időben.

Az AIDA64 indítóképernyő megjelenítése induláskor

Ezzel az opcióval ki- és bekapcsolható a szoftver indulásakor felbukkanó képernyő, melynek alján a betöltés folyamatát is figyelemmel kísérhetjük.

A „Kis méret” gomb az értesítési területre csukja le az AIDA64 ablakát

Ezzel az opcióval módosíthatjuk az AIDA64 főablakának jobb felső sarkában található „Kis méret” gomb alapértelmezett funkcióját.

A „Bezárás” gomb az értesítési területre csukja le az AIDA64 ablakát

Ezzel az opcióval módosíthatjuk az AIDA64 főablakának jobb felső sarkában található „Bezárás” gomb alapértelmezett funkcióját.

Ikonok stílusa

Ha itt Windows XP vagy Windows 7 opciót választjuk, a megfelelő, 32 bites alfa-csatornát használó ikonok fognak megjelenni Windows XP vagy annál újabb operációs rendszeren. Ez az opció azonban csak abban az esetben működik, ha hozzáférhető az AIDA_ICONSXP.DLL vagy AIDA_ICONS7.DLL fájl. Hálózati leltár készítésekor azonban ajánlott a 32 bites ikonokat kikapcsolni (az AIDA_ICONSXP.DLL és AIDA_ICONS7.DLL fájl eltávolításával), mert így memóriaterületet és sávszélességet takaríthatunk meg.

Az AIDA64 indulásakor

Ezzel az opcióval azt állíthatjuk be, hogy az AIDA64 ablaka miként jelenjen meg a szoftver indítását követően.

NetUpdate

Frissítések keresése

Itt az automatikus frissítés gyakoriságát állíthatjuk be. A teljesen automatikus frissítés csak érvényes licenckulccsal aktivált termékek esetében, a terméktámogatási időszak lejártáig érhető el. A 30 napos próbaverzió, illetve hamis licenckulccsal aktivált AIDA64 esetében csupán értesítést kap a felhasználó a frissítések elérhetőségéről, és ezek telepítését manuálisan kell elvégezni.

Választható opciók:

  • Soha
  • Naponta egyszer
  • Hetente egyszer
  • Havonta egyszer

Frissítés típusa

Itt kiválaszthatjuk, hogy milyen típusú frissítéseket szeretnénk telepíteni. A stabil verziófrissítésekből évente körülbelül 5 jelenik meg.

Választható opciók:

  • Csak stabil frissítések
  • Stabil és béta-frissítések

Frissítési csomagok mentése helyi mappába

Ezzel az opcióval helyi mentést készíthetünk az AIDA64 frissítőcsomagjáról. Sikeres frissítés esetén a megadott mappába a fájlokat tartalmazó ZIP-csomag mellett egy changelog-információkat tartalmazó szövegfájl is mentésre kerül.