További adatbázisok

BE Product imageAE Product image

Borland InterBase / Firebird (MSDASQL)

Az InterBase, illetve Firebird adatbázis használatához beállíthatunk adatforrást, de ez nem szükséges. Adjuk meg a kiszolgálónk nevét vagy IP-címét és az adatbázis-kapcsoláshoz szükséges portot, majd válasszuk ki az adatbázisunkat és az illesztőprogramot! Megadhatjuk egy felhasználó nevét és jelszavát, valamint használhatunk Windows-jelszóhitelesítést.
Amennyiben a riportokat Borland InterBase adatbázisba szeretnénk készíteni, akkor telepítenünk kell a hálózatban található számítógépekre az InterBase ODBC-illesztőprogramot!
Ha Firebird adatbázisba készítjük riportjainkat, akkor telepítsük a Firebird-klienst és a Firebird ODBC- (InterBase ODBC-) illesztőprogramot az összes hálózati számítógépre. Ezekhez vásároljuk meg az „Easysoft ODBC-InterBase Driver” illesztőprogramot a http://www.easysoft.com weboldalról.

Oracle (MSDAORA)

Az Oracle adatbázis használatához adjuk meg a kiszolgálónk nevét vagy IP-címét és az adatbázis-kapcsolódáshoz szükséges portot, majd válasszuk ki az adatbázisunkat! Megadhatjuk egy felhasználó nevét és jelszavát, valamint használhatunk Windows-jelszóhitelesítést.
Amennyiben a riportokat Oracle adatbázisba szeretnénk elkészíteni, akkor telepítsük az Oracle klienst az összes hálózatba kötött számítógépre a telepítő CD-ről!

PostgreSQL (MSDASQL)

A PostgreSQL adatbázis használatához beállíthatunk adatforrást, de ez nem szükséges. Adjuk meg a kiszolgálónk nevét vagy IP-címét és az adatbázis-kapcsolódáshoz szükséges portot, majd válasszuk ki az adatbázisunkat és az illesztőprogramot! Megadhatjuk egy felhasználó nevét és jelszavát, valamint használhatunk Windows-jelszóhitelesítést.
Ha PostgreSQL-t választunk, a hálózatban lévő összes számítógépre fel kell telepíteni egy „PsqlODBC”-t, mely letölthető az alábbi weboldalról: http://pgfoundry.org/projects/psqlodbc.

Sybase (SybaseASEOLEDBProvider)

A Sybase adatbázis használatához beállíthatunk adatforrást, de ez nem szükséges. Adjuk meg a kiszolgálónk nevét vagy IP-címét, majd válasszuk ki az adatbázisunkat! Megadhatjuk egy felhasználó nevét és jelszavát, valamint használhatunk Windows-jelszóhitelesítést.
Amennyiben a riportokat Sybase adatbázisba szeretnénk elkészíteni, akkor telepítsük a Sybase ASE ODBC-illesztőprogramot az összes hálózatba kötött számítógépre a telepítő CD-ről!

ODBC (MSDASQL)

Amennyiben más olyan adatbázissal rendelkezünk, amely a szolgáltatók listájában megtalálható, és elérhető hozzá ODBC-illesztő, akkor lehetőségünk van ennek az adatbázisnak a használatára is.