Rendszerstabilitás-teszt

XE Product imageBE Product imageEE Product image
A rendszerstabilitás-teszt segítségével megfigyelhetjük, ellenőrizhetjük, hogy mennyire bírják a terhelést a hardvereink. A terhelési folyamatok külön-külön vagy akár egyszerre is elindíthatók, illetve futás közben is be- vagy kikapcsolhatók.
Látható, hogy milyen tevékenységet mikor indítottunk, avagy állítottunk le, és a lehetséges stabilitási vagy hűtési hibákat is megfigyelhetjük. A terhelés ideje alatt jelölőnégyzettel kiválasztható, hogy mely komponenseket szeretnénk terhelni, majd folyamatosan követhető, hogy miként változik az eszközök hőmérséklete és a CPU kihasználtsága. Figyelhetjük még a hűtőventilátorok fordulatszámának, a processzor órajelének, valamint a feszültségértékeknek az alakulását is, és mindezen információkról egy táblázatszerű statisztikát is kapunk. Mindeközben láthatjuk az akku töltöttségi szintjét – már amennyiben van akkumulátor a számítógépben –, a teszt indításának idejét és az indítás óta eltelt időt.

A lenti „Start”, „Stop” gombbal indítható és állítható le a terhelés. A „Clear” gombbal letisztíthatjuk a grafikont, a „Save” pedig egy képernyőmentést készít erről az ablakról. Innen is megnyitható az AIDA64 CPUID, illetve egy beállítások panel, amelyen pontosíthatunk a megfigyelni kívánt értékeken.