Egyéni programok

BE Product imageAE Product image

Az oldalmenü Szoftver pontjának Egyéni programok alpontjához olyan programokat, fájlokat, mappákat tudunk hozzáadni itt, melyek elérhetőségét figyelni akarjuk. A fájlméretet bájtban kell megadni.

A „Megadott mappában található megadott fájl létezésének ellenőrzése” pontban egy mappa- és fájlnevet, majd egy bájtban kifejezett pontos fájlméretet tudunk beírni. Például ha az Oracle R8.1 meglétét akarjuk ellenőrizni, rákereshetünk az „oraclient8.dll” fájlra a „c:\oracle\ora81\bin” mappában.
A „Megadott mappa létezésének ellenőrzése” csak egy ellenőrzés: ha létezik a mappa, akkor szerepel a felsorolásban, egyébként nem.
A „Fájl keresése mappa átvizsgálásával” egy adott fájlt keres a megadott mappában. Ha szeretnénk, akkor a fájl pontos méretét is megadhatjuk, de ez nem kötelező. Például ha az Oracle R8.1 meglétét akarjuk ellenőrizni, rákereshetünk az „oraclient8.dll” fájlra a „c:\oracle” mappában. A szoftver ilyenkor az alkönyvtárakban is keres.
A mappanevekben az alábbi változókat használatára van lehetőség:

 • $SYSTEMDRIVE – A rendszermeghajtó betűjelét illeszti be.
  Példa: "$SYSTEMDRIVE:\oracle"
 • $PROGRAMFILES – A Program Files mappa elérési útvonalát illeszti be.
  Példa: "$PROGRAMFILES\FinalWire\AIDA64"
 • $WINDOWSDIR – A Windows-mappa elérési útvonalát illeszti be.
  Példa: "$WINDOWSDIR\ServicePackFiles"
 • $SYSTEMDIR – A Windows system mappa elérési útvonalát illeszti be.
  Példa: "$SYSTEMDIR\drivers"
 • $ALLDRIVES – Az összes helyi meghajtó betűjelét beilleszti egymás után. Ezzel lehetőség van az összes meghajtón keresni egy adott mappát (abban az esetben, ha nem tudjuk, mely meghajtóra lett feltelepítve a program).
  Példa: "$ALLDRIVES:\oracle"