Hardverfigyelés

XE Product imageBE Product imageEE Product image
Ebben a menüpontban a hardverfigyeléssel kapcsolatos beállításokat végezhetjük el.

Hőmérséklet megjelenítése Fahrenheit-fokban

Itt beállíthatjuk, hogy az értesítési területen megjeleníthető érzékelőikonokon, az OSD-panelen, az asztali minialkalmazásban és a SensorPanelen az alapértelmezett Celsius-fok helyett Fahrenheit-fokban jelezze ki a szoftver a hőmérsékletértékeket.

CPU throttling mérés engedélyezése

Itt aktiválhatjuk Intel processzoros számítógépeken a CPU throttling (a processzor túlmelegedés elleni védelmi mechanizmusa) figyelését. Ez a funkció instabillá teheti a rendszert.

Lemezhőmérséklet mérésének engedélyezése

Itt tudjuk engedélyezni vagy tiltani a lemezek hőmérsékletének mérését.

Lemezhőmérséklet frissítési gyakorisága

Itt adhatjuk meg a lemezhőmérséklet lekérdezésének gyakoriságát. Régebbi merevlemezeknél adatvesztést okozhat, ha 20 másodpercnél alacsonyabb értéket választunk. Modern merevlemezek és SSD eszközök esetén bármilyen alacsony értéket megadhatunk.

Feszültségértékek tizedesjegyeinek száma

Itt adhatjuk meg, hogy a szoftver hány tizedesjegy pontossággal mutassa a feszültségértékeket. Modern számítógépek esetén legalább 3 az ajánlott érték.

Órajelek tizedesjegyeinek száma

Itt adhatjuk meg, hogy a szoftver hány tizedesjegy pontossággal mutassa az órajeleket (például a CPU, az FSB és a memória működési frekvenciáját).

Tjmax hőmérséklet

Itt adhatjuk meg a Tjmax hőmérsékletet: az Intel processzoroknál ez a referenciaérték a magok hőmérsékletének meghatározásához. Ha az „automatikus” opciót választjuk, a Tjmax az Intel Digital Thermal Sensors (DTS) specifikációja szerinti érték lesz.

Hőfok szimbóluma

Itt állíthatjuk be, hogy a hőmérsékletértékek mellett milyen fokjelző szimbólumot szeretnék látni. Bármilyen egyedi karakter vagy karaktersorozat megadható.