Adatbázis-kezelő

BE Product imageAE Product image
Az Adatbázis-kezelő az SQL adatbázisok karbantartására használható, és a már létező adatbázisunkból olvassa be a riportokat (ugyanakkor lehetőség van arra is, hogy később adjunk hozzá riportfájlokat az adatbázisunkhoz). A műveletek menüpont alatt érhetjük el a riportfájlok adatbázisba illesztését, ahol egy konkrét fájlt vagy egy riportokat tartalmazó mappát adhatunk meg.

Azonos gépről készített riportoknál megfigyelhető az „(idejétmúlt)” címke a gépnév mellett, ami azt jelenti, hogy elérhető frissebb riport is. Akár el is rejthetjük az idejétmúlt riportjainkat a „Nézet” menüpont alatti „Idejétmúlt riportok megjelenítése” pipa eltávolításával.
Az Adatbázis-kezelőnket konfigurálhatjuk a beállítások menüben. A megjelenés tekintetében választhatunk a rácsvonalak elrejtése vagy megjelenítése között.

A kijelölt riportot vagy riportokat exportálhatjuk egy CSV-fájlba, emellett megnyithatjuk HTML-fájlban is. Amennyiben már nincs szükségünk az idejétmúlt riportjainkra, azokat törölhetjük, illetve a kijelölt riportok szintén törölhetőek az adatbázisból. Ha úgy ítéljük meg, akkor a be nem fejezett riportokat az „RComplete mező Igen-re állítása” gombbal készre állíthatjuk. A Változáskezelő az idejétmúlt riportokból olvassa ki a változást.