Háttértár

XE Product imageBE Product imageAE Product imageEE Product image

Windows háttértár

A rendszerben megtalálható háttértárvezérlőket, például SATA-vezérlő, IDE-vezérlő, SCSI-vezérlő, és az ezekhez a vezérlőkhöz csatlakoztatott lemezes eszközöket listázza ki. A merevlemezes és optikai meghajtókról, valamint az SSD-kről fizikai információkat is kapunk.

Logikai meghajtók

A számítógépben található helyi és hálózati meghajtók típusát, fájlrendszerét, kapacitását, szabad területét és sorozatszámát tekinthetjük meg.

Fizikai meghajtók

Itt a számítógépben található összes olyan fizikai meghajtót listázza az AIDA64, amelyen MBR- vagy GPT-formátumú partíciós tábla található. A partíciós táblák tartalmát, azaz az azokon belül található partíciók alapadatait is kiírja, ha rákattintunk valamelyik fizikai meghajtóra.

Optikai meghajtók

Optikai lemezes, azaz CD-, DVD- és Blu-ray meghajtókról kaphatunk információkat, köztük a virtuális meghajtókról is. A legtöbb meghajtóhoz listázásra kerülnek a támogatott lemezformátumok, valamint az olvasási és írási sebességek is. A lap alján firmware-frissítést segítő linkek találhatók.

ASPI

Az Advanced SCSI Programming Interface csatlakozású meghajtók adatairól kaphatunk részletes információkat.

ATA

Az IDE- és SATA-csatlakozású merevlemezes és szilárdtestmeghajtók adatairól kaphatunk részletes információkat. Az ATA-autodetektblokk adatai mellett a merevlemezek és SSD-k gyári specifikációja – például fizikai formátum, forgási sebesség, flashmemória és SSD-vezérlő típusa – is ellenőrizhető.

SMART

A merevlemezek és SSD-k önellenőrző (Self-Monitoring, Analysis and Reporting Technology – SMART) felületének állapotát tekinthetjük meg.