Alaplap

XE Product imageBE Product imageAE Product imageEE Product image

CPU

A processzor alapvető tulajdonságait (magórajelet, szorzót, buszsebességet, gyorsítótárak méretét), fizikai információit, kihasználtságát tudjuk részletesen áttekinteni. Intel processzorok esetén a gyári specifikációs weboldalra mutató link is megjelenik az oldal alján. A CPU magonkénti kihasználtságadatai valós időben, dinamikusan frissülnek.

CPUID

A CPUID utasítás segítségével kinyerhető információt – például az utasításkészlet-kiegészítések meglétét, a HyperThreading és a Turbo Boost állapotát, a processzor virtualizációs és energiagazdálkodási képességeit – ellenőrizhetjük ezen az oldalon.

Alaplap

Megtekinthetjük az alaplap tulajdonságait és fizikai információit, valamint a Front Side Bus (FSB), a memória- és a lapkakészletbusz tulajdonságait, órajeleit. A lap alján BIOS- és illesztőprogram-frissítést segítő linkek találhatók.


Memória

A Memória lapon a fizikai és virtuális memóriáról, a lapozóterületről, a lapozófájlról, valamint a Physical Address Extension (PAE)-ről kaphatunk információkat. A lap tartalma valós időben, dinamikusan frissül, így folyamatosan ellenőrizhető a memória kihasználtsága, illetve a még rendelkezésre álló RAM-terület nagysága.

SPD

Az SPD lapon a telepített memóriamodulok egyedi jellemzőit (órajeleket, időzítéseket, feszültségeket) ellenőrizhetjük. Kiválaszthatjuk, hogy mely foglalatban lévő memória egyedi tulajdonságait szeretnénk áttekinteni. A lap alján az XMP, EPP és AMP tuningprofilok adatai is megjelennek.

Lapkakészlet

Az alaplapi lapkakészlet (az északi és déli híd) tulajdonságait tudjuk áttekinteni. A Lapkakészlet oldal az aktív memóriaidőzítések és a telepített memóriamodulok listáján, valamint a memóriavezérlő képességein túl az integrált grafikus és audiovezérlőkről is információval szolgál. A lap alján illesztőprogram-frissítést segítő linkek találhatók.

BIOS

Itt a rendszer- és video-BIOS tulajdonságait és gyártóját tudjuk megnézni. Az aktív BIOS-beállításokat az Asus ATK és Intel XTU felületek segítségével listázza a program. A lap alján BIOS-frissítést segítő linkek találhatók.

ACPI

Az Advanced Configuration and Power Interface (ACPI) lapon ellenőrizhetjük a meglévő teljesítmény- és konfigurációs szabványok táblázatait. A SLIC aloldalon ellenőrizhető a Windows-aktiváláshoz szükséges licenc állapota. A DSDT lap alján az Lucid Virtu és nVIDIA SLI certifikációt lehet ellenőrizni.