SensorPanel

XE Product imageBE Product imageEE Product image
Az AIDA64 egy látványos, minden részletében testre szabható panelen, a SensorPanelen is meg tudja jeleníteni az érzékelőadatokat, ennek fő beállításait érhetjük el ezen az oldalon.

SensorPanel megjelenítése

Itt kapcsolhatjuk be- és ki a panelt.

A SensorPanel legyen a legfelső ablak (mindig látható)

Ha ez az opció be van kapcsolva, a SensorPanel mindig legfelül, az ablakok felett jelenik meg. Teljes képernyős filmnézés vagy 3D-játékok alatt a panel nem látható akkor sem, ha ez az opció be van kapcsolva.

Panelpozíció rögzítése

Ha az opciót engedélyezzük, a panel mindig ugyanott jelenik meg az Asztalon.

Panelméret rögzítése

Ha ezt az opciót engedélyezzük, a panel ablakát egérmutatóval nem tudjuk átméretezni.

Jobbgombos menü engedélyezése

Ezzel az opcióval a SensorPanel ablakára jobb egérgombbal kattintva felugró menüt engedélyezhetjük. E menüből indítható a panel részletes konfigurálását biztosító SensorPanel-kezelő.

SensorPanel háttérszíne

Itt adhatjuk meg a SensorPanel háttérszínét. Ha a panelt teljesen kitöltő háttérképet használunk, a háttérszín nem lesz látható.

SensorPanel átlátszósága

Az itt beállított százalékos érték adja meg a panel átlátszóságának mértékét. Ez az opció nem támogatott Windows 95, 98, Me és NT 4.0 alatt.

SensorPanel mérete

Itt adhatjuk meg a panel méretét pixelben: az első érték a szélességet, a második a magasságot határozza meg.

SensorPanel-kezelő

Ha a SensorPanelre jobb egérgombbal kattintunk, megjelenik a panel gyorsmenüje, amelyből megnyithatjuk a „SensorPanel-kezelő”-t. Ennek segítségével a panelen új elemeket hozhatunk létre, illetve módosíthatjuk, törölhetjük, elrejthetjük vagy duplikálhatjuk a meglévőket.
Lehetőségünk van az elemeket fel-le mozgatni a listában, és ezzel a SensorPanelen térben előrébb vagy hátrébb tudjuk tolni őket. Amelyik elem a listában lejjebb van, az alapértelmezés szerint eltakarja a felette lévőket, amennyiben az adott elemek fedik egymást. Ezért ügyeljünk arra, hogy mindig a háttérkép legyen a legfelső elem!

Az elkészült panelt el is tudjuk menteni: a SensorPanelt az „Exportálás” gomb megnyomásával lehet exportálni egy SENSORPANEL-kiterjesztésű fájlba. Ez a fájl a kész panel összes grafikai elemét és beállítását tartalmazza, így akár megoszthatjuk ismerősökkel is, vagy bármikor visszatölthetjük az „Importálás” gombra kattintva.