Háttértároló-sebességmérés

XE Product imageBE Product imageEE Product image
Ezzel a funkcióval a számítógép adattárolóinak teljesítményét mérhetjük: a sebességmérést merevlemezek, optikai meghajtók, flashmemóriák, memóriakártyák és SSD eszközök tesztelésére lehet használni. Lehetőség van írási teszt elvégzésére is, amellyel felismerhetők a hibás adathordozók. A legpontosabb mérés érdekében állítsunk le minden fölösleges folyamatot.

A Save gombbal PNG-formátumú képként lementhetjük a mérési eredményeket, a Clear gombbal pedig törölhetjük a mérési eredményeket, ezzel visszaállítva alapállapotra a felületet.
Az Options menüben a következő beállítási lehetőségek érhetők el:

Block size (blokkméret)

A blokk mérete határozza meg, hogy milyen részletességgel teszteljük az adattárolókat. Minél kisebb a blokk mérete, annál részletesebb a teszt, és annál hosszabb ideig tart.

Loop mode (ismétlés)

Ha a loop mód be van kapcsolva, a szoftver a teszt befejezése után újból elindítja a tesztet.

Display performance in KB/s

Az adatátviteli sebesség kijelzését az alapértelmezett MB/s-ról átválthatjuk KB/s -ra.

Write tests (írástesztek)

Az írásteszt bekapcsolásával újabb 6 különböző tesztelési folyamat válik elérhetővé: Linear Write, Random Write, Buffered Write, Avarage Write Access, Linear Write + Verify, Random Write + Verify.
Az írásteszt során értelemszerűen az összes adat elvész az adathordozóról, ezért a teszt indításakor biztonsági okokból háromszori megerősítést kell elfogadnunk, hogy elinduljon a folyamat.

Teljesítményjelző

A grafikon mellett jobb oldalon lévő teljesítményjelző táblában látható a jelenlegi, minimális, maximális és átlagos olvasási sebesség, illetve a CPU jelenlegi, minimális, maximális és átlagos kihasználtsága százalékban, valamint a tesztelés során használt blokkméret.