Megjelenés

XE Product imageBE Product imageAE Product imageEE Product image

Az itt elérhető opciókkal az AIDA64 felhasználói felülete és megjelenése konfigurálható.


„ASPI” oldal engedélyezése

A Háttértár / ASPI oldal megjelenését engedélyezhetjük itt. Rendkívül ritka esetben ennek bekapcsolása az AIDA64 lefagyását eredményezheti vagy programhibát okozhat, ezek előfordulása esetén az oldal letiltásával biztosítható a program stabilitása.

„Audiokodekek” oldal engedélyezése

A Multimédia / Audiokodekek oldal megjelenését engedélyezhetjük itt.

„DMI” oldal engedélyezése

A Számítógép / DMI oldal megjelenését engedélyezhetjük itt. A Direct Media Interface (DMI-)adatok megbízhatósága és pontossága az alaplap vagy márkás PC-k esetén a számítógép gyártójától függ. A DMI oldalt érdemes kikapcsolni akkor, ha a DMI-adatok pontatlanok.

„OpenAL” oldal engedélyezése

A Multimédia / OpenAL oldal megjelenését engedélyezhetjük itt. Abban az esetben, ha az audioillesztők nem teljesen szabványosak, az OpenAL-hívások rendszerhibát okozhatnak. Hálózati leltár készítésekor érdemes ezt az oldalt kikapcsolni, hogy elkerüljük az esetleges hibákat.

„OpenGL” oldal engedélyezése

A Multimédia / OpenGL oldal megjelenését engedélyezhetjük itt. Abban az esetben, ha az videoillesztők nem teljesen szabványosak, az OpenGL-hívások rendszerhibát okozhatnak. Hálózati leltár készítésekor érdemes ezt az oldalt kikapcsolni, hogy elkerüljük az esetleges hibákat.

„DirectX” oldal engedélyezése

Itt a DirectX kategória alá tartozó összes oldalt engedélyezhetjük vagy kikapcsolhatjuk. Hálózati leltár készítésekor vagy távvezérlés használatakor javasolt ezek kikapcsolása (hacsak nincs szükség a DirectX-rutinokra), mert ezzel akár 10 MB-nyi memóriaterületet is fel tudunk szabadítani.

„Beállítások” menü engedélyezése

Itt a Beállítások kategória alá tartozó összes oldalt engedélyezhetjük vagy kikapcsolhatjuk.

„Adatbázis” menü engedélyezése

Itt az Adatbázis kategória alá tartozó összes oldalt engedélyezhetjük vagy kikapcsolhatjuk.

„Sebesség” menü engedélyezése

Itt a Sebesség kategória alá tartozó összes oldalt engedélyezhetjük vagy kikapcsolhatjuk.

Menü- és almenüelemek rendezése ábécésorrendbe

Ezzel az opcióval az oldalmenü elemeit rendezhetjük ábécésorrendbe, ami megkönnyítheti a keresést a kategóriák között.

Ikon és buborék elrejtése az értesítési területen

Lehetőség van arra, hogy az AIDA64 ikonját, mely alapértelmezés szerint megjelenik a tálcán (vagy más néven értesítési területen), elrejtsük. Ez az opció kiterjed a Windows 2000 és újabb operációs rendszereken bizonyos események esetén felbukkanó buborékértesítésekre is. Az ikon és a buborékok a /SILENT parancssori kapcsolóval is elrejthetők.

A Program ablak pozíciójának eltárolása

Az AIDA64 képes elmenteni és a szoftver újbóli indításakor betölteni a programablak pozícióját. Ha ez az opció nincs engedélyezve, az AIDA64 főablaka mindig az asztal közepén jelenik meg.

A Program ablak méretének eltárolása

Az AIDA64 képes elmenteni és a szoftver újbóli indításakor betölteni a programablak méretét (szélességét és magasságát). Ha ez az opció nincs engedélyezve, az AIDA64 főablaka az alapértelmezett 800x600 pixeles méretben jelenik meg.

Oldalmenü állapotának eltárolása

Az AIDA64 képes elmenteni és a szoftver újbóli indításakor betölteni az oldalmenü utolsó állapotát, azaz hogy mely kategóriák voltak kibontva és összecsukva.

Utolsó kiválasztott oldal eltárolása

Bezárás majd újbóli indítás után az AIDA64 az utoljára kiválasztott lapot jeleníti meg.

Mértékegységek (pl. Celsius, KB, volt) elrejtése a mért értékeknél

Hálózati leltár készítése esetén lehet hasznos ez az opció. Ilyenkor a mért feszültség-, hőmérséklet- stb. értékeket utólag dolgozza fel a szoftver, és ezt a folyamatot csak bonyolítaná a mértékegységek használata.

Eredeti CPU-órajel kijelzése Intel mobilprocesszoroknál

Hálózati leltár készítésekor javasolt ennek az opciónak az engedélyezése annak érdekében, hogy a gyári processzorórajel kerüljön a riportba (az Intel SpeedStep Techológia révén folyamatosan változó aktuális órajel helyett).

?Minden referencia sebességeredmény elrejtése

?A beállítással elrejthető az összes benchmarkeredmény a Sebesség kategóriában elérhető sebességméréseknél.

Legjobb referencia-sebességeredmények elrejtése

Ezzel a beállítással elrejthetők a legjobb benchmarkeredmények a Sebesség kategóriában elérhető sebességméréseknél, ami régi számítógépeken lehet hasznos.

Hexadecimális SMART attribútum azonosítók

Ennek a bekapcsolásával az azonosítók hexadecimálisan jelennek meg.