OSD

XE Product imageBE Product imageEE Product image
Itt konfigurálhatjuk az OSD-panelt, mely az Asztalon egy ablakban jeleníti meg az általunk kiválasztott érzékelőadatokat.


OSD panel megjelenítése

Ez az opció a panel be- és kikapcsolására szolgál.

Ikonok megjelenítése az OSD panelen

Alapértelmezés szerint a panel csak szöveges információkat jelenít meg. Ha ezt az opciót bekapcsoljuk, a szöveg mellett a megfelelő ikonok is láthatóak lesznek.

Címkék megjelenítése az OSD-panelen (pl. ”Alaplap”)

Alapértelmezés szerint a panel csak a kiolvasott érzékelőadatokat jeleníti meg (például „48 C”), az azokhoz tartozó címkét (például „HDD-hőmérséklet”) nem. Itt kapcsolhatjuk be a címkék kijelzését.

Elemek jobbra igazítása

Jobbra igazítja a panel elemeit, melyek alapértelmezés szerint balra igazodnak.

Az OSD-panel legyen a legfelső ablak (mindig látható)

Ha ez az opció be van kapcsolva, az OSD-panel mindig legfelül, az ablakok felett jelenik meg. Teljes képernyős filmnézés vagy 3D-játékok alatt a panel nem látható akkor sem, ha ez az opció be van kapcsolva.

OSD-panel háttérszíne

Itt állíthatjuk be a panel háttérszínét és azt, hogy átlátszó legyen-e a panel.

OSD-panel átlátszósága

Az itt beállított százalékos érték adja meg a panel átlátszóságának mértékét. Ez az opció nem támogatott Windows 95, 98, Me és NT 4.0 alatt.

OSD elemek

Itt választhatjuk ki, hogy milyen elemek és azok milyen sorrendben jelenjenek meg az OSD-panelen. Bármely elemre duplán kattintva vagy az elem kiválasztása után a Beállítás gombra kattintva az adott elem megjelenését szabhatjuk testre. A beállításokban átírható az elem címkéje (illetve visszaállítható az alapértelmezett szöveg), kiválasztható a szöveg betűtípusa, betűmérete és betűstílusa, valamint színe.