Hálózati riasztás

BE Product imageAE Product image
A Hálózati riasztás funkció is igen hasznos, megkönnyíti a rendszergazdák munkáját. Az AIDA64 képes többféle módon figyelmeztetni, ha valamilyen változás történik a számítógépek hardveres vagy szoftveres felépítésében, vagy ha esetleges hibák, problémák jelentkeznek. Például e-mailben értesítést kérhetünk arról, ha egy felhasználó – adott esetben felhatalmazás és jóváhagyás nélkül – szoftvereket telepít a számítógépére. Ilyenkor, ha szükséges, távvezérléssel közbe is avatkozhatunk.

A Riasztás beállításainál megadható, hogy milyen időközönként ellenőrizze a riasztási eseményeket a szoftver, illetve az is, hogy – ha valamely probléma még nem oldódott meg – milyen gyakran küldjön értesítést ugyanarról a problémáról. Ez utóbbi opcióval („Várakozás a riasztás ismétléséig”) azt határozhatjuk meg, hogy milyen gyakran küldje ki újból a szoftver ugyanazt a figyelmeztetést, ha a riasztási esemény változatlanul fennáll. Például: ha a vírusirtó adatbázisa valamilyen oknál fogva hosszú időn keresztül nem frissül, és a riasztás várakoztatása 4 órára van állítva, négyóránként, azaz naponta hatszor kapunk figyelmeztetést erről.
E menüpontban kiválaszthatjuk, hogy a rendszerkonfigurációs adatokat az aktuális felhasználó TEMP mappájában, a rendszermeghajtó főkönyvtárában vagy egyéni mappában akarjuk-e tárolni.

Riasztási módok

E menüpontban hatféle riasztási módot alkalmazhatunk, akár egyszerre többet is:

Figyelmeztető ablak megjelenítése

Az ablak a helyi gépen fog megjelenni.

E-mail értesítés küldése az alábbi címre

Ehhez előbb be kell állítani az e-mail fiókunkat. A beállítások a Teszt gombbal ellenőrizhetők.

Bejegyzés küldése az alábbi naplószerverre

A naplószerver-beállítások a Teszt gombbal ellenőrizhetők. Ha valamilyen oknál fogva az üzenet nem küldhető el a naplószervernek, esetleg nem jelenik meg hibaüzenet, akkor ellenőrizni kell, hogy elérhető-e a naplószerver.

Windows-üzenet küldése az alábbi számítógépre

Ez a funkció a Windows Messaging réteget használja, a működéséhez szükség van a Messaging szolgáltatás bekapcsolására. A funkció működése a Teszt gombbal ellenőrizhető.

Bejegyzés írása az alábbi TXT-naplófáljba

E funkcióval a megadott elérési útvonalon található szöveges fájlba naplózhatjuk a riasztási eseményeket. Hálózati környezetben a klienseknek írási jogot kell adni a naplófájlhoz!

Bejegyzés írása az alábbi HTML-naplófáljba

E funkcióval a megadott elérési útvonalon található HTML-fájlba naplózhatjuk a riasztási eseményeket. Hálózati környezetben a klienseknek írási jogot kell adni a naplófájlhoz!

Riasztási események

E menüpontban választhatjuk ki azokat a riasztási eseményeket, melyekről értesítést kérünk. Összesen 14 riasztási eseményről értesülhetünk, ezek közül 4-et tudunk egyénileg beállítani.
 • Elavult vírusadatbázis esetén megadható, hogy hány napos elévülés után kapjunk riasztást.
 • Ha a rendszermeghajtón egy általunk megadott értéknél kevesebb szabad hely érhető el.
 • Ha bármely meghajtón egy általunk megadott értéknél kevesebb szabad hely érhető el.
 • Ha a lemezhőmérséklet magasabb, mint az általunk megadott érték.
 • Szoftvertelepítés / -eltávolítás.
 • Szolgáltatástelepítés / -eltávolítás.
 • „Automatikus indítás” lista változása.
 • Hálózati megosztások változása.
 • PCI-eszközök listájának változása.
 • USB-eszközök listájának változása.
 • SMART várható merevlemez-meghibásodás.
 • Rendszermemória méretének változása.
 • Számítógépnév megváltozása.
 • Winlogon Shell megváltozása.