Hogyan telepítsük az AIDA64 Extreme-et és Engineert?

XE Product imageEE Product image

A program beüzemelése egyszerűen elvégezhető a letölthető EXE-telepítőcsomag vagy ZIP-csomag használatával.

Letöltés

Töltsük le az EXE-telepítcsomagot vagy a ZIP-csomagot a „ Letöltés ” oldaláról!

Telepítés

Varázsló segítségével az EXE-csomagból

Az AIDA64 telepítése varázsló segítségével egyszerűen elvégezhető: ehhez elég az EXE-csomagot elindítani, és követni az utasításokat.

A telepítő a program állományait alapértelmezettként egy új mappába (C:\Program Files\FinalWire\AIDA64) csomagolja ki, és létrehoz az asztalon egy parancsikont.

A ZIP-fájl kicsomagolásával

Minthogy az AIDA64 nem igényel telepítést, úgy is futtatható, hogy a program fájljait egy üres mappába kicsomagoljuk, majd az aida64.exe programfájlt elindítjuk. Ha így szeretnénk használni, a ZIP-csomagra lesz szükségünk.

Miután ezt letöltöttük, kattintsunk rá jobb egérgombbal, majd válasszuk „Az összes kibontása ide…” opciót!


Ha megnyílt a „Tömörített mappák kibontása” ablak, adjuk meg azt a célmappát, ahova az AIDA64-et szeretnénk kicsomagolni!


Engedélyezzük a „Kibontott fájlok megjelenítése a befejezés után” jelölőnégyzetet, így kibontás után automatikusan megnyílik a megadott mappa, benne az AIDA64 fájljaival, majd kattintsunk a „Kibontás” gombra!

Miután kicsomagoltuk a szükséges fájlokat, hozzunk létre egy parancsikont az asztalon! Ehhez kattintsunk az „aida64.exe”-fájlra jöbb egérgombbal, majd a megjelenő gyorsmenüből válasszuk ki a Küldés / Asztal (parancsikon létrehozása) pontot.


Kicsomagolás hordozható adattárolóra

Az AIDA64 Engineert hordozható adattárolóról – például pendrive-ról vagy külső merevlemezről – is futtathatjuk, így a helyszínen gyorsan és egyszerűen készíthetünk riportot a PC-kről, valamint vizsgálhatjuk azok teljesítményét vagy állapotát. Ahhoz, hogy a szoftver külső adathordozóról indítsuk el, a program fájljait bontsuk ki (vagy másoljuk) egy üres mappába, és futtassuk az aida64.exe fájlt!

Ha a futtatás során az AIDA64 programot átmásoljuk a helyi számítógépre, ügyeljünk arra, hogy a fájlokat eltávolítsuk, miután végeztünk a gépek tesztelésével! Erre azért van szükség, mert az AIDA64 Engineer licence csupán a licenctulajdonos mérnök(ök) számára engedélyezi a szoftver használatát.

Parancssori kapcsolók

Az AIDA64 Engineer parancssori kapcsolókkal is vezérelhető, aminek köszönhetően egyedülálló rugalmasságot biztosít hálózati leltár készítéséhez, és a riportkészítés automatizálásához.

Az AIDA64 Extreme esetén kizárólag a dinamikus fájl- és mappanévváltozók használhatóak az elérési útvonalak vagy fájlnevek megadásakor (például a riportok mentési mappájának vagy nevének megadásakor).

Ide kattintva olvashatsz részletesen a parancssori kapcsolókról.

Az AIDA64 frissítése

Az AIDA64 képes automatikusan frissíteni magát: a frissítési beállításokat – többek között, hogy milyen gyakorisággal ellenőrizze a frissítések elérhetőségét – a Fájl menü Beállítások / Általános lapon találjuk.

A program frissítése ugyanakkor manuálisan is elvégezhető: ilyenkor az újabb verzió ZIP-csomagjának tartalmát az AIDA64 mappájába kell kitömörítenünk, amivel felülírjuk a régebbi változatot. Frissítés előtt nem szükséges eltávolítani a régi verziót.

A program törlése a számítógépről

Ha az EXE-csomaggal telepítettük a programot, ajánlott az eltávolítást a Vezérlőpult / Programok telepítése és törlése ablakból végrehajtani.

ZIP-csomag használata esetén elegendő a program mappáját törölni a számítógépről.