Változáskövetés

BE Product imageAE Product image

Az AIDA64 Változáskezelő modulja megtalálja és kilistázza a különböző időpontokban készített hálózati leltárak összevetésekor megmutatkozó eltéréseket. A hardverben, illetve a szoftverben történt változások felhasználó, számítógép és dátum szerint is csoportosíthatók. A valós idejű riasztási szolgáltatás e-mailben értesíti a rendszergazdát a hardveres vagy szoftveres változásokról, de beállítható jelzés a merevlemezen lévő szabad hely kritikus szintre csökkenése vagy a vírusirtó adatbázisának elévülése esetére is.

Integrált változáskezelő

Az AIDA64 Network Audit és AIDA64 Business termékekkel a különböző időpontokban készített leltárak közti eltérések is nyomon követhetők. A változáskezelőben a rendszergazda néhány kattintással kiszűrheti azokat a számítógépeket a céges hálózaton, melyek hardverfelépítése módosult vagy melyekre – adott esetben engedély nélkül – új szoftvert telepítettek egy adott időszakban. A szolgáltatás segítségével az is könnyedén monitorozható például, hogy települtek-e egy-egy alkalmazás vagy az operációs rendszer legújabb frissítései.


A CSV-formátumú vagy SQL-adatbázisba feltöltött riportfájlokkal dolgozó változáskezelő több szempont szerint – többek között számítógépnév, felhasználó, dátum, esemény, komponens – képes szűrni az eltéréseket, és lehetőséget ad arra is, hogy bizonyos gépeket vagy felhasználókat mellőzzünk a listáról.

Változáskövetés valós időben

Az AIDA64 bizonyos eseményekről, hardveres és szoftveres változásokról valós időben is tud figyelmeztetést küldeni. Például a rendszergazda kérhet e-mailben értesítést arról, ha egy felhasználó – adott esetben a cég biztonsági előírásait figyelmen kívül hagyva – USB-s tárolót csatlakoztat a számítógépéhez. A szoftver ilyen esetekben arra is lehetőséget ad, hogy – ha arra szükség van – az adminisztrátor távvezérléssel avatkozzon közbe.

Az AIDA64-ben az alábbi eseményekről kérhető riasztás, figyelmeztetés:


A szoftver a fenti események bekövetkezésekor több csatornán, többek között figyelmeztető ablak megjelenítésével, e-mail vagy Windows-üzenet küldésével képes figyelmeztetni a felhasználót és a rendszergazdát, és a riasztásokat naplófájlba is el tudja menteni.