Érzékelőfigyelés

XE Product imageBE Product imageEE Product image

Az AIDA64 több mint 250 különböző érzékelőt támogat, így pontosan mutatja a hőmérséklet- és feszültségértékeket, a ventilátorok sebességét és a fogyasztást.

Folyamatosan monitorozható a PC-nk egészségi állapota, hiszen a szoftver segítségével valós időben tudjuk követni a számítógép érzékelői által mért hőmérséklet-, feszültség- és fordulatszámértékek alakulását.


Az érzékelőadatokat különböző módokon lehet követni és megjeleníteni: a szoftver Sensor menüpontjában, tálcaikonokban, minialkalmazásban, OSD panelen vagy olyan látványos grafikus „műszerfalon” is, mint amilyen a minden részletében testre szabható SensorPanel. Egyedi funkciója, hogy ezeket az információkat számos LCD panelen, többek között a játékosoknak szánt Logitech billentyűzetek, valamint SwitchBlade LCD-vel rendelkező Razer laptopok és billentyűzetek LCD-kijelzőjén is ki tudja írni.


A szoftver az értékeket naplófájlba tudja menteni HTML vagy CSV formátumban, esetleg külső alkalmazásoknak tudja átadni, mint például a RivaTuner vagy a Samurai.

A szoftver természetesen figyelmeztetést, riasztást tud küldeni akkor, ha a kiválasztott értékek a felhasználó által meghatározott tartományból kilépnek, például a processzor hőmérséklete kritikus szintre emelkedik, vagy egy ventilátor fordulatszáma túlzottan lecsökken. Választhatunk, hogy a riasztási esemény bekövetkeztekor figyelmeztető ablakot, hangos riasztást vagy e-mail értesítést kérünk, esetleg egy programot akarunk futtatni, vagy azonnal le akarjuk állítani a PC-t.